We gebruiken ze allemaal weleens, de prepaid telefoonkaart. T-mobile, Vodafone,telfort, Mobistar en noem ze maar op. Ze zijn gelukkig tegenwoordig ook online op te waarderen. Dus geen vouchers, kras kaarten en dergelijke onzin die je ook nog eens kwijt kunt raken. Online opwaarderen is lekker makkelijk en kan wanneer je maar wilt. Echter men kan van een koude kermis thuis komen.

Ip addressen

Er is een lucratieve handel in credit card gegevens, helaas. Hierdoor zijn de uitgevers van credit cards huiverig geworden met het toestaan van online betalingen als deze buiten een bepaalde zone vallen. Dit kan resulteren dat opeens je credit card het online niet “doet”. Hierbij optellend zijn er ook nog eens bedrijven als Ogone, die bepaalde IP adressen blijken te weren. En helaas; daar zitten meer en meer populaire vakantiebestemmingen tussen.

pre paid mobiele telefoon
image-339
Iphone

Verder is het ook zo dat men in hotels meestal gebruik maakt van open netwerken. Als je een beetje handig bent kun je vaak de computer van je buurman zien en zo ook vice-versa. Niet echt heel veilig wat het surfen aangaat en al helemaal niet als het om persoonlijke gegevens gaat zoals een credit card.

Dus geven wij hier twee gouden tippen; gebruik je een prepaid kaart voor je mobiele telefoon, waardeer hem op alvorens op vakantie te gaan. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten hoeveel je gaat bellen, maar tegoeden op telefoons verjaren niet van de een op de andere maand dus zet er gewoon genoeg op. Of als je veel moet bellen en niet zoveel wordt gebeld, koop een prepaid kaart op je bestemming. Dat is in veel gevallen vaak goedkoper.

Prepaid kaart makkelijk opwaarderen

Opwaarderen kan bijvoorbeeld voor veel Nederlandse kaarten bij deze firma.

De tweede tip komt in een volgende post aan de orde ;-).


One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.