De vliegmaatschappij vande kleine oliestaat Qatar, is toegetreden tot de Oneworld alliantie. Qatar airways wordt veelal geroemd om hun business class standaard. Deze wordt als een van de beste ervaren binnen de industrie. En heeft al verschillende prijzen in de wacht weten te slepen zowel bij de world travel awards als bij Skytrax. Bij skytrax zijn zij twee jaar in als beste vliegmaatschappij gekozen.  De integratie zal ongeveer 12 tot 18 maanden in beslag nemen.

Momenteel wordt de thuis basis van Qatar airways verbouwd. Doha international airport wil een sterke hub worden in de regio met een toekomstige capaciteit van 50 millioen passagiers per jaar. Momenteel is de grootste hub in de regio Dubai met een capaciteit van 51 millioen in 2011.qatar airways en oneworld

 

Vandaag de dag nemen allianties meer en meer een prominente rol binnen de luchtvaartmaatschappij. Door de hoge concurrentie druk ziet men meer en meer maatschappijen toevlucht nemen tot deze allianties. Niet zo lang geleden zagen we Qantas en de Emirates een samenwerkingsverband aangaan.