gluhwein kerstmarkt

Kerstmarkt

De periode begint weer dat dit ontzettend populair wordt. De kerstmarkt bezoek of je kunt er natuurlijk ook een kerstreis van maken. Er komen meer en meer kerstmarkten in steden dus dat maakt de keus moeilijker. Vooral als je in je keus ook nog eens het buitenland meeneemt. Dan is de keus echt enorm

 

kerstmarkt Duitsland

 

 

 

Duitsland

Is natuurlijk het kerstreis en kerstmarkt land bij uitstek. Vooral de steden langs de Nederlandse en Belgische grenzen trekken veel bezoek. Aken heeft een leuke kerstmarkt maar ook natuurlijk Dusseldorf, Keulen en noem maar op. Wat ook eens leuk is om een kerstmarkt in een wat kleinere stad of dorp te bezoeken die zijn er genoeg. En voor de echte liefhebbers die geen weg te ver is eigenlijk, Nurnberg. Door kenners wordt dat de nummer 1 van de kerstmarkten genoemd, in Duitsland in ieder geval.De officiele naam is de Nürnberger Christkindlesmarkt. Is natuurlijk wel een eindje rijden, maar je kunt er natuurlijk een leuk weekend van maken met overnachting.

Nog vermeldingwaard is Dresden. Ook en hele mooie markt naar het blijkt ook nog met geweldig kerstbrood. Dat is natuurlijk smullen en dubbel feest. Verder nog vermeldenswaard zijn: Freiburg, Stuttgart, Chemnitz en in het rijtje van kleiner is Soest (Nee, niet in Nederland maar in Duitsland), Fussen en eigenlijk teveel om nog op te noemen.

Booking.com

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Leuk artikel. Nog een goede tip is Straatsburg in Frankrijk. Erg leuke kerstmarkt en erg gezellig. De Elzas is heel gezellig tijdens de kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.