Reis ban van het midden-oosten naar V.S.

 

Sinds enkele weken is er een reis ban van het midden-oosten naar de VS voor electronica in de passagiers gedeelte. Dit geldt vanuit verschillende steden in het midden-oosten naar de V.S.. Helaas treft deze maatregel vooral zakenreizigers. De reis ban zou in het leven zijjn geroepen om de “veiligheid” voor de reizigers te verhogen. Zoals iedereen wel weet is de ban door de huidige president Trump ingesteld. De reden is natuurlijk niet helemaal duidelijk waarom een laptop in laadruimte “veiliger” zou zijn dan in de zit gedeelte van het vliegtuig.

 

Daarom zijn er dan ook velen die menen dat het daar helemaal niet overgaat. Het is een van de protectionistische maatregelen van de regering Trump om op deze manier de amerikaanse luchtvaart te beschermen. En dit vooral tegen de luchtvaartmaatschappijen uit het midden-oosten. Deze doen het gewoon erg goed. Daarbij krijgen ze vaak ook nog eens staat steun. Wat een doorn in het oog is voor vele Westerse luchtvaartmaatschappijen.

 

 

reis ban emirates
Reis ban Emirates schrapt vluchten van Dubai naar de V.S.

Service in de V.S.

Waar vroeger de V.S. toonaangevend in was, is helaas niet meer. Service! We hebben de laatste paar weken natuurlijk verschillende berichten kunnen lezen, waarbij er van service geen sprake was. Integendeel zelfs, het was zowaar anti-service. De vluchtmaatschappijen, vooral United Airlines, zijn daar natuurlijk zelf debet aan.

Echter deze maatregel blijkt dus te helpen. Althans daar lijkt het op. Er zijn natuurlijk ook heel veel berichten die ons vanuit de V.S. bereiken dat de hele reisbranche in het slop zit. Vooral voor mensen uit het midden-oosten, is de Verenigde Staten momenteel niet zo een fijne bestemming. Bijkomend zijn er natuuurlijk ook veel mensen die het momenteel niet zo zien zitten om op dit moment richting het westen te vertrekken. De reis industrie in de V.S heeft al een klap van ongeveer 185 miljoen Dollar ( ongeveer 175 miljoen Euro) te verwerken gekregen sinds Trump aan de macht is.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.