Koffers met electronica

Er is een nieuw thema wat je nu steeds ziet opduiken en dat koffers steeds meer connected worden. Helaas betekent dit nog niet dat koffers zelf hun weg naar je reisbestemming vinden. Dit zou natuurlijk ideaal zijn. Maar het is een trend waar men d.m.v apps koffer voorziet van bijvoorbeeld elektronische labels (Rimowa electronic tag) of waarbij erg handig de koffer zijn gewicht aangeeft (Delsey Pluggage of Samsonite Pixon). Of een beetje simpeler waarbij de koffer is voorzien van een laad unit zodat je mobiele telefoon kunt opladen. Erg handig allemaal natuurlijk.

 

Een nieuw thema in het reizen Elektronische Koffers

 

Maar het is een vrij nieuwe technologie dus werkt het allemaal? Daar zetten wij onze vraag tekens een beetje bij. Rimowa Electronic tag koffers zijn nog steeds niet bij alle luchtvaartmaatschappijen geaccepteerd (zie verder). Op het moment van schrijven zijn dat dus maar 4 stuks. Namelijk Lufthansa, Eva air, Swiss en Austrian air. Dat is natuurlijk niet veel. Wel handig als je toevallig veel Lufthansa vliegt. En dit is al een tiijdje het geval, dus het is even afwachten. Eigenlijk zijn de twee andere van Samsonite en vooral Delsey het aankijken waard. Waar Delsey met de Pluggage het meeste kan.

 

Elektronische Koffers

 

Delsey Pluggage

 

 

Dit zijn echt een leuke elektronische koffers, althans zo lezen wij. We hebben hem nog niet mogen aanschouwen. Wat kan deze koffer allemaal?

 

  • Geolocatie -> Je ziet waar je koffer zich bevindt. Er zit namelijk een GPS tracker in. Dat is natuurlijk hartstikke handig. Vooral als je bang bent om je koffer te verliezen.
  • Slot met vinger afdruk -> Weet niet of dit zo handig is want een cijfer combinatie van 3 cijfers is natuurlijk niet echt moeilijk. Maar het zit er op dus dat is mooi meegenomen.
  • Een weegschaal -> Tja wat is er niet makkelijker dan precies te weten wat je koffer nou zo weegt.
  • USB poort -> Je kunt je tablet of telefoon lekker opladen aan je koffer. Wel een beetje uitkijken natuurlijk
  • Bluetooth connectie -> Zo wordt je gealarmeerd als je koffer aankomt op de carrousel.
  • TSA slot -> Verplicht in USA en Japan zodat je koffer door de desbetreffende autoriteiten geopend kan worden.

 

Zo bij elkaar hele leuke elektronische koffers die qua prijs toch ver beneden de Rimowa zitten. Daarbij komt ook nog eens dat ze meer kunnen. Deze zijn ons nu ook te bestellen.

 

Rimowa Electronic tag

 

Rimowa was twee jaar geleden een van de eerste grote producenten om electronica in de koffer te plaatsen. Met als gevolg de electronic tag reeks. Echter als je de nieuwe collectie bekijkt komen daar geen koffers voor met e-tags.

Want ze houden er mee op. Er is geen officiële uitspraak hieromtrent geweest. Maar als je nu ziet dat bijvoorbeeld Lufthansa haar eigen elektronische tags heeft zit het er niet in dat dit het ooit nog wordt.

Alles lijkt, wat betreft de tags en het herkennen van koffers, richting RFID ( identificatie via radio golven) te gaan. Wat natuurlijk jammer is voor Rimowa.

 

Problemen bij het systeem

Het systeem zat vol problemen van Rimowa. Hierbij komt ook nog eens dat het maar beperkt gebruikt werd. Dit alleen maar bij Lufthansa groep.

Zo werd er vaak ook gevraagd om de koffer te ontdoen van de batterij zodat je zonder tag kwam te zitten. Niet erg handig natuurlijk. Rimowa heeft blijkbaar verkeerd gegokt bij dit systeem, wat natuurlijk jammer is. Het blijven mooie en handige koffers.

 

Maar goed je weet het nooit met nieuwe technologie. De tijd zal het leren hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Maar het blijft  spannend in koffer land.

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.