Ryanair nieuwe baggage regels

 

Vanaf vandaag 1 november 2018, heeft Ryanair nieuwe baggage regels. Dit is de tweede keer in dit jaar dat Ryanair hierin verandering brengt.

Helaas voor vele reigizers wordt het alleen maar minder, niet meer. De regels luiden als volgt:

  • In de cabine mag 1 kleine tas worden meegebracht. Deze moet onder de zitting passen. Max afmeting is 40cm x 20cm x 25cm. Past dit niet, dan kost dit je € 20 of € 25. Let hier op!
  • Wil je toch een kleine koffer meenemen dat kan, maar dit kost voor non priority passagiers € 8,–. Dit moet tijdens het boeken bijgeboekt worden anders kost het € 10,–.  Deze mag maximaal 55 x 20 x 40 meten en niet mer dan 10 kg wegen.
  • Vergeet je het bovenstaande en kom je aan bij de gate dan kost het je een dikke € 20 of € 25.

De reden voor de veranderingen zijn de nieuwe vliegtuigen. De Boeing 737  en de Airbus A320 hebben gewoon weinig overhead ruimte. Dit resulteert in deze maatregel. Alhoewel natuurlijk deze low-cost luchtvaartmaatschappijen bekend staan dat je voor elk extraatje moet betalen. Daarbij komt nog dat Ryanair een bezettingsgraad heeft van 95%. Ze hebben ook maar plaats voor 95 koffers in cabine.

Verder willen ze met deze maatregel voorkomen dat er vertragingen ontstaan. Deze kunnen ontstaan als nog op het laatste moment een koffer in het ruim  geplaatst moet worden. Ryanair gaat uit van een 25 minuten doel.

 

Ryanair nieuwe baggage regels

 

Voordeel

 

Volgens ons kunnen de reguliere maatschappijen hiervan profiteren. Want het wordt op deze manier toch echte kostbaarder om met een zogenaamde low cost carrier te gaan vliegen. Tel hierbij de vervoerkosten op en het wordt niet meer zo voordelig. Vooral als je ver van te voren boekt. Maar de tijd gaat het leren en we zullen zien wat hier uit gaat komen. Echter Ryanair zegt dat het waarschijnlijk niet de laatste verandering zal zijn. Wij wachten af.

 

 

Ryanair nieuwe baggage regels gelden vanaf 1 november. Let hier dus op want het kan je zeker geld gaan kosten.  Meer informatie is te vinden op Ryanair

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.