Apple Mac gebruikers die hun hotel boekingen op de website van Orbitz plaatsen kunnen wel eens meer betalen dan hun collega boekers op een PC.

Dit staat te lezen in de Wall Street Journal. De verlkaring is afkomstig van Orbitz, de online boek website. Zij verklaarden dat zij Mac gebruikers, andere en in veel gevallen duurdere hotels laten zien dan Windows gebruikers.

Orbitz zei verder dat onderzoek laat zien dat Mac gebruikers in het algemeen ongeveer 40% meer per nacht uitgeven aan hotels dan PC gebruikers. Maar dezelfde hotel kamer wordt nooit duurder aangeboden aan de Mac gebruiker, volgens Orbitz.

Orbitz zei dat het om een experiment gaat en dat de klant zelf verschillende opties naar wens kunnen bijstellen zodat men zelf uitmaakt welke hotels men te zien krijgt of niet.

Imac van Apple

Onderzoek tussen verschillende gebruikersgroepen op de Orbitz site heeft duidelijk gemaakt dat Mac gebruikers in 40% van de gevallen meer geneigd waren om een 4 of 5 sterren hotel te boeken dan gebruikers op een PC.

Aansluitend hierop, heeft Orbitz ook gemerkt dat wanneer Mac en PC gebruikers hetzelfde hotel online bezochten de Windows gebruikers eerder geneigd zijn goedkopere kamers te boeken.

Het gemiddeld uitgegeven bedrag aan een hotel kamer was $100 (€ 80)

Het is niet bekend of hetzelfde geld voor boeken via de Orbitz app.

Hetzelfde bedrijf is ook eigenaar van ebookers, HotelClub, CheapTickets, RatesToGo websites. Een gewaarschuwd mens telt voor twee ;-)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.