hotelkamer veiling

Het is een trent overgewaaid uit de U.S. Hotels proberen hun onverkochte kamers te slijten via veilingen. Echter er zijn wel dingen waar je op moet letten en ook weten.

 

Hotelkamer veiling

Veilingen zijn er voor alles en nog wat antiek, autos, huizen je kunt het zo gek nog niet bedenken of het wordt wel ope een veiling aangeboden. Dus ook hotelkamers. Maar hoe werkt dat in de praktijk zo een hotelkamer veiling?

Een hotel heeft onverkocht kamers en wil deze dus kwijt. Dit kan natuurlijk via een veiling. Je kunt dan hele leuke deals krijgen. Echter er zijn ook wel haken en ogen aan verbonden. Zo bieden hotels ook vaak de run of the house aan. Run of the house vrij vertaald, het drie hoog achter kamertje,  zijn kamers die niet zo gelukkig gelegen zijn. Bijvoorbeeld naast een lift. Dit kan in gebouwen die niet goed geïsoleerd zijn erg luidruchtig zijn. Of kleine kamer achterin verstopt, nog niet gerenoveerde kamers etc.

Daar moet je op bedacht zijn als je dus gaat boeken via een veiling. De ene keer kan je geluk hebben dat je super deluxe hotelkamer krijgt voor nog minder dan de helft van de prijs. De andere keer kan het zijn dat badkamer en slaapkamer een geheel zijn. Dat is dus pech hebben. En dat ligt dan niet aan het hotel maar waarschijnlijk toch wel meer aan de verwachtingen die je bij jezelf gewekt hebt.

Per bestemming kan het ook verschillen of een hotelkamer veiling zich goed leent of niet. Dubai bijvoorbeeld is niet zo een goede bestemming omdat daar elke dag wel een nieuw hotel wordt geopend en het aanbod toch heel erg groot is. Maar steden zoals London, Parijs maar vooral New York en vrij wel de geheel U.S., lenen zich uitstekend hiervoor. Het is daar ook dan al veel langer bekend om op deze manier een hotelkamer te bemachtigen.

 

Conclusie

Je kunt dus hele mooie deals krijgen bij een hotelkamer veiling echter verwacht gewoon niet teveel en dan valt het allemaal best wel mee.

Heb je ervaring met hotelkamer veilingen laat het ons weten.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.