Kaysersberg Frankrijk

Heb je daar al eens gedacht? Je wilt er even lekker tussen uit maar al dat gedoe van een hotel of camping zoeken, daar heb je geen zin in? Wat dacht je ervan om je huis voor een bepaalde tijd te ruilen? Huizenruil heet dit fenomeen. Je kiest waar je naar toe zou willen en maakt daarom heen een afspraak om je huis te ruilen. Op deze manier leert men een land of een omgeving echt kennen. In een hotel blijft men toch altijd wel een beetje een “buitenbeentje” van het desbetreffende land.

Je kunt natuurlijk gewoon 1 op 1 huizenruilen of als je echt een geniale planningsgeest heeft kun je zelfs een wereldreis op de huizenruil manier maken. Maar dit heeft wel meer voeten in de aarde. Maar alles is gewoon mogelijk, het ligt er net aan hoe flexibel je bent.

Maar is het niet eng.. zomaar een vreemde in huis?

Je kunt vooraf mensen screenen. Je maakt eerst even kennis via e-mail, telefoon. Zo kan je een beetje inschatten wat voor mensen dat kunnen zijn. Op deze manier kan je nog altijd ja of nee zeggen. Verder is het zo dat er vaak organisaties achter deze vakanties zitten. Heeft iemand zich in het verleden misdragen dan wordt hij of zij uiteraard uit het bestand verwijderd.

Huizenruil in Kaysersberg Frankrijk

Ook voor mindervaliden

Wat huizenruil zo uniek maakt is het feit dat men ook als mindervalide een leuke vakantie kunt hebben. Het is immers altijd een gepluis naar de juiste accomodatie als men mindervalide is. En dan maar hopen dat deze dan ook beschikbaar is of aan de eisen voldoet. Via huizenruil is dit ietsje pietsie minder problematisch. Mensen in dezelfde situatie kunnen zich beter inleven in elkaars (on)mogelijkheden. En op deze manier kun je weer een andere mindervaliden een onvergetelijke vakantie bezorgen.

Voordelen op rij

De voordelen van huizenruil zijn ontelbaar. Naast het echt leren kennen van de omgeving is er natuurlijk het niet te onderschatten kostenplaatje aan verbonden. Een vakantie op deze manier is vele malen gunstiger dan een hotel met vliegreis. Je hebt verder de toegang tot een echt huis dat met alle gemakken is voorzien. Geen rekeningen van het restaurant. Je kunt lekker in je tijdelijk onderkomen koken. En nog een heel groot voordeel die zeker niet te onderschatten is; je hebt iemand die op je huis past terwijl  jij op vakantie bent.

Je ziet de voordelen zijn echt te veel om op te noemen. Dus wat let je en ga op zoek naar dat fraaie huis waar je altijd van gedroomd heeft.

 

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier bij huizenruil en zoek in een database met 60000 huizen.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.