Tax Refund Dubai

Tax refund Dubai wordt werkelijkheid.

 

Vanaf begin van dit jaar heft de verenigde Arabische Emiraten of U.A.E belasting op verschillende producten. Voorheen werd er geen of nauwelijks belasting geheven op producten. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de vele toeristen. Veel toeristen gaan namelijk op een shopping vakantie naar Dubai. Nu blijkt dat men dus, zoals in vele landen, gewoon belasting kunt terug krijgen op je inkopen. Naar gelang wat je natuurlijk gekocht hebt kan dit interessant zijn. De BTW in de U.A.E bedraagt maar een 5%. Dus afhangend van wat je hebt uitgegeven, loont het of niet om door het proces te gaan.

Tax refund Dubai

 

Kijk vooral uit naar winkels die het blauwe logo van global refund dragen. Dit is hetzelfde logo als vele winkels in Nederland en België dragen. Hier kun je een formulier vragen voor de tax refund. Echter het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit in het geheel zal werken. De beslissing is op 26 april 2018 genomen. Maar er zijn dus al partijen die beweren dat ze het proces aankunnen.

Het zou ook in winkels direct mogelijk worden gemaakt. Daarom is het handig als je altijd je paspoort bij je hebt. Deze is noodzakelijk voor de verwerking van al je data.

Helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe de Tax refund Dubai het in zijn werking zal gaan. Hopelijk wordt dit binnen een paar maanden duidelijk. We houden jullie op de hoogte.

 

Update 13-07-2018

 

Het is nu officieel. Het BTW refund of tax refund voorstel heeft zijn goedkeuring gekregen van de regering van de Verenigde Arabische Emiraten waaronder Dubai valt. Dit is goed nieuws natuurlijk!

 

Wat betekent dat voor de toerist?

 

Vanaf het laatste kwartaal van 2018 wordt het systeem voor de tax refund Dubai geïmplementeerd. Dit betekent dat je officieel dus dan de betaalde BTW kunt terug vorderen. Er is wel een maar; De winkelier moet aangesloten zijn bij de organisatie die dit regelt.

Dus vanaf oktober lekker belastingvrij winkelen in Dubai. Dat is toch mooi meegenomen.

 

Update 19-11-2018

Eventjes een update over de tax refund in Dubai

Je kunt dus tot en met 85% terug vragen wat het percentage betreft. De overige 15% blijft helaas aan de strijk stok hangen in de U.A.E. Het totale bedrag wat je terug kunt vragen is Dhs 10.000 wat ongeveer € 2400 is. Enkele producten zijn uitgesloten van tax free maar we denken dat niet veel mensen autos of boten kopen.

Let wel op de winkel moet dus aangesloten zijn bij tax free organisatie van de U.A.E of beter gezegd V.A.E.

 

 

Nog even wat tips wat betreft het winkelen in Dubai.

 

  • Alhoewel het als een paradijs is voor shoppen wordt neergezet, goedkoper is het vaak niet. Veel producten komen uit het westen en zijn zelfs vaak duurder! Vergelijk de prijzen, want het kan zo maar gebeuren dat je het dubbele betaald.
  • Mobiele telefoons en tablets hebben vaak apps voor het midden oosten geïnstalleerd en deze krijg je niet makkelijk van je apparaat. Maar hier zijn dus wel goede deals te behalen.

 

Al zin gekregen in een tripje Dubai? Hier kun je hotel voor Dubai uitzoeken.


Booking.com

Binnenkort gaan wij ook een tips en tricks publiceren over Dubai. Hou dus de site in de gaten.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.