bagage

Bagage

Dat luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig meer en meer letten op de bagage mag bekend wezen. Het gaat slecht dus men probeert zoveel mogelijk te incasseren; tegenwoordig kan 2 kilo al te veel zijn. Dit echter verschilt van maatschappij tot maatschappij en zelfs tussen vliegvelden.

Normaliter mag een stuk bagage niet meer dan 32kg wegen, daarboven wordt het als te zwaar bevonden om te tillen. Daar zijn gegronde redenen voor, maar dat een stuk baggage als te zwaar wordt bevonden van 22 kg is totaal nieuw.

Kennelijk bij Jetstar Australie is dit niet het geval. Ik vraag me dus af wat als “normaal” wordt beschouwd. Nu kan men Jetstar een beetje vergelijken met Easyjet in Europa. Maar toch…

heavy Jetstar tag
Heavy Jetstar tag

 

Informeer voortijdig wat de limieten zijn die u mee mag nemen. Niets is vervelender om hoge bedragen te moeten uitgeven voor overbagage. Of zelfs niet mee kunnen omdat de winkels gesloten zijn op de luchthaven en u kunt geen extra koffer kopen… het gebeurt.

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen waar men vooraf bagage gewicht kunt inkopen. Niet ongelimiteerd maar het is altijd goedkoper dan wanneer men dit aan de counter van bij het inchecken moet doen.

Heeft men echt veel bagage dan zijn er verschillende manier om dit toch goedkoper te doen. Enkele tips:

Bijvoorbeeld per post vooraf of achteraf dit is vaak goedkoper dan extra meenemen. Het kan zijn dat dit iets langer duurt bijvoorbeeld per post per boot vanaf Australie kan tot 2 maanden duuren alvorens uw pakket aankomt.

DHL heeft binnen Duitsland een service waarbij men van te voren uw koffer komt ophalen en ook aflevert op uw vakantie adres. Helaas is dit alleen in Duitsland verkrijgbaar, maar wie weet komt deze service ook naar andere landen. Houdt deze website in de gaten en wij zullen u hierover informeren.

[netinsert=0.0.1.10.11.7.1]

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.