Kerstmarkt

De periode begint weer dat dit ontzettend populair wordt. De kerstmarkt bezoek of je kunt er natuurlijk ook een kerstreis van maken. Er komen meer en meer kerstmarkten in steden dus dat maakt de keus moeilijker. Vooral als je in je keus ook nog eens het buitenland meeneemt. Dan is de keus echt enorm

 

kerstmarkt Duitsland

 

 

 

Duitsland

Is natuurlijk het kerstreis en kerstmarkt land bij uitstek. Vooral de steden langs de Nederlandse en Belgische grenzen trekken veel bezoek. Aken heeft een leuke kerstmarkt maar ook natuurlijk Dusseldorf, Keulen en noem maar op. Wat ook eens leuk is om een kerstmarkt in een wat kleinere stad of dorp te bezoeken die zijn er genoeg. En voor de echte liefhebbers die geen weg te ver is eigenlijk, Nurnberg. Door kenners wordt dat de nummer 1 van de kerstmarkten genoemd, in Duitsland in ieder geval.De officiele naam is de Nürnberger Christkindlesmarkt. Is natuurlijk wel een eindje rijden, maar je kunt er natuurlijk een leuk weekend van maken met overnachting.

Nog vermeldingwaard is Dresden. Ook en hele mooie markt naar het blijkt ook nog met geweldig kerstbrood. Dat is natuurlijk smullen en dubbel feest. Verder nog vermeldenswaard zijn: Freiburg, Stuttgart, Chemnitz en in het rijtje van kleiner is Soest (Nee, niet in Nederland maar in Duitsland), Fussen en eigenlijk teveel om nog op te noemen.

Booking.com

 

België

Eigenlijk een beetje minder bekend dan zijn grote ooster buur maar er zijn daadwerkelijk ook hele leuke kerstmarkten te ontdekken bij onze zuiderburen. Brussel heeft een mooie kerstmarkt waar het goed vertoeven is.  Luik heeft een hele gezellige en leuke kerstmarkt. Verder zijn er natuurlijk Gent, Antwerpen, Brugge en in de Ardennen Durbuy. In Durbuy heb je natuurlijk, net zoals Luik, best wel kans dat er sneeuw ligt. Dat krikt de sfeer natuurlijk op.

gluhwein kerstmarkt

 

 

 

 

Verder in Europa

Waar kan je nog meer terecht voor een kerstmarkt? Tsjechië blijkt ook aardige markten te hebben. Om niet te vergeten natuurlijk Oostenrijk. De Weense kerstmarkt is ook zeer mooi te noemen en gezellig.  En wat waarschijnlijk een topper gaat zijn dit jaar vanwege de lage pond, jawel Londen. Zij hebben ook een kerstmarkt. Je kunt er dan ook direkt een shopping spree van maken waar anders kan je beter kerst inkopen dan in Londen? Is nog en leuke stad ook om te bezoeken. Mooie musea, super restaurants zoals the Fat Duck en goed uitgaansleven.

 

Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je verschillende links waar je nog meer info kunt vinden over kerstmarkten die hier genoemd worden. Heb jezelf een leuke tip? Geef het aan ons door!

 

Links voor informatie

Neurenberg

Stuttgart

Keulen

Algemene informatie Duitse Kerstmarkten

 

Booking.com


2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.